Sos śmietankowo-serowy ze szczypiorkiem

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g półtłustego lub śmietankowego twarogu
  • 1/4 szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • ¼ szklanki maślanki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ pęczka szczypiorku lub innych ulubionych świeżych ziół

Przygotowanie

Krok 1

W głębokiej misce, przy pomocy widelca rozetrzeć twaróg ze śmietanką Łaciatą i maślanką.



Krok 2

Do powstałej masy dodać: sól, pieprz i drobno posiekany szczypiorek.



Krok 3

Jeśli masa jest zbyt gęsta należy dodać odrobinę mleka.



Wskazówki

Sos serowy można przygotować w wielu wersjach smakowych; z ziołami, pomidorami, rzodkiewką, czy ostrą papryką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.