Zupa czosnkowa z serem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

5

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego
Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

2 l naturalnego bulionu warzywnego

10 ząbków czosnku

1 cebula

200 g serka topionego

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka majeranku

4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni do momentu, aż się zeszkli. Na patelnię dorzucamy posiekany drobno czosnek.
Krok 2
  • Składniki z patelni wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy do niego naturalny bulion warzywny. Dodajemy serek topiony. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do rozpuszczenia się serka.
Krok 3
  • Gotową zupę blendujemy. Posypujemy majerankiem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0