Zupa czosnkowa z serem

Zupa aromatyczna i zarazem rozgrzewająca. Danie rewelacyjne zarówno w smaku, jak i w swojej prostocie. Polecane na każdą okazję, zwłaszcza na okres jesienno-zimowy.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • 200 g serka topionego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni do momentu, aż się zeszkli. Na patelnię dorzucamy posiekany drobno czosnek.



Krok 2

Składniki z patelni wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy do niego naturalny bulion warzywny. Dodajemy serek topiony. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do rozpuszczenia się serka.



Krok 3

Gotową zupę blendujemy. Posypujemy majerankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.