Zupa czosnkowa z serem

Zupa aromatyczna i zarazem rozgrzewająca. Danie rewelacyjne zarówno w smaku, jak i w swojej prostocie. Polecane na każdą okazję, zwłaszcza na okres jesienno-zimowy.

Danie: Zupy,

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Danie: Zupy,

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • 200 g serka topionego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni do momentu, aż się zeszkli. Na patelnię dorzucamy posiekany drobno czosnek.

Krok 2
Składniki z patelni wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy do niego naturalny bulion warzywny. Dodajemy serek topiony. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do rozpuszczenia się serka.

Krok 3
Gotową zupę blendujemy. Posypujemy majerankiem.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.