Sos ze świeżych truskawek do sernika

Tak krótko możemy cieszyć się smakiem świeżych jagód czy truskawek. Warto więc rozkoszować się nimi na różne sposoby, jednym z nich są owocowe sosy.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g truskawek świeżych lub mrożonych
  • - ½ szklanki cukru
  • - sok z ½ cytryny
  • - ¼ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Wodę, cukier i sok z cytryny zmieszaj i gotuj, aż powstanie gęsty syrop.



Krok 2

Truskawki zmiksuj połącz z przestudzonym syropem.



Wskazówki

Sos można przechowywać w lodówce 3-4 dni.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.