Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko, cukier puder, 2 łyżki rumu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Ułożyć na blaszce i włożyć na 10 minut do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Jajko z cukrem waniliowym i cukrem wymieszać, dodać mąkę, mleko, kakao, śmietankę i dokładnie zmiksować.
Mieszankę kakaową wlać do podpieczonych babeczek, włożyć owoce i ponownie wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut (do momentu gdy krem będzie gęsty).
Upieczone babeczki ostudzić, wyjąć z foremek.
Żelatynę wymieszać w 2 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać.
Zimną śmietankę z cukrem pudrem ubić, dodać płynną żelatynę, wymieszać. Przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić babeczki.
Dodaj komentarz