Serek z zieloną cebulką i szczypiorkiem

Serek z dodatkiem cebulki i szczypiorku to bardzo klasyczne połączenie. Idealny pomysł na rodzinne śniadanie.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g białego sera (śmietankowego) Łaciaty
  • 1-2 łyżki zielonej cebulki (startej na drobnych oczkach tarki)
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Opakowanie białego sera przekładamy do głębokiej miski i ucieramy ze startą cebulką przy pomocy widelca, dolewając śmietankę Łaciatą, aż uzyskamy kremową konsystencję.



Krok 2

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Krok 3

Łączymy serek ze szczypiorkiem, którego odrobiną posypujemy wierzch serka dla dekoracji.



Wskazówki

Zamiast szczypiorku można dodać do serka rzeżuchę, kiełki, rzodkiewkę czy ulubione zioła.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.