Spaghetti z mięsem i warzywami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 25-30 dag mielonego mięsa z łopatki
  • 1 cebula
  • 20 dag mieszanki warzyw
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka oregano
  • 5 dag żółtego startego sera
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Mieszankę warzyw wsypać do wrzącej wody, blanszować.



Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać mielone mięso, odrobinę soli i pieprzu, podsmażyć. Wsypać osączone warzywa, wlać 2-3 łyżki bulionu lub wody, dusić około 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, zioła, wymieszać i smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Krok 3

Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wyłożyć na talerze, na wierzch włożyć porcję mięsa z warzywami i sosem, posypać startym żółtym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.