Zupa gulaszowa z ananasem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Składniki

Składniki:

- 1 cebula

- 3 ząbki czosnk

- 5 krążków ananasa

- 400 g łopatki wieprzowej

- 300 ml przecieru pomidorowego

- 3 duże ziemniaki

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka pieprzu

- 1 łyżeczka papryki słodkiej

- 1 łyżeczka papryki ostrej

- 4 kulki ziela angielskiego

- 1 czerwona papryka

- 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego

- 1 natka pietruszki

- 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

  • Na rozgrzanym na patelni oleju dusimy cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Na patelnie wrzucamy również pokrojone w kostkę mięso, które podsmażamy z każdej strony.

Krok 2

  • Na patelnię dodajemy papryki w proszku i obsmażamy przez 5 minut.

Krok 3

  • Podsmażone składniki umieszczamy w garnku, do którego wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie gotujemy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy przez godzinę.

Krok 4

  • Pod koniec do gulaszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki oraz pokrojone w kostkę plastry ananasa. Całość dokładnie mieszamy, gotujemy przez 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Przyozdabiamy natką pietruszki.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0