Zupa gulaszowa z ananasem

Zupa gulaszowa z ananasem to sycące i rozgrzewające danie, polecane dla każdego. Z pewnością można się nią najeść. Polecana szczególnie na zimowy czas.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 cebula
  • - 3 ząbki czosnk
  • - 5 krążków ananasa
  • - 400 g łopatki wieprzowej
  • - 300 ml przecieru pomidorowego
  • - 3 duże ziemniaki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • - 1 łyżeczka papryki ostrej
  • - 4 kulki ziela angielskiego
  • - 1 czerwona papryka
  • - 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 natka pietruszki
  • - 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1
Na rozgrzanym na patelni oleju dusimy cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Na patelnie wrzucamy również pokrojone w kostkę mięso, które podsmażamy z każdej strony.

Krok 2
Na patelnię dodajemy papryki w proszku i obsmażamy przez 5 minut.

Krok 3
Podsmażone składniki umieszczamy w garnku, do którego wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie gotujemy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy przez godzinę.

Krok 4 
Pod koniec do gulaszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki oraz pokrojone w kostkę plastry ananasa. Całość dokładnie mieszamy, gotujemy przez 25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Przyozdabiamy natką pietruszki.

Komentarze

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 20:13:00

Najlepszy!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.