Spaghetti z wołowiną i cukinią

Zaskakujące połączenie sycącego mięsa wołowego, makaronu, parmezanu i lekkiej, soczystej cukinii. Rewelacyjnie dobrane przyprawy. Takie spaghetti nigdy się nie znudzi!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 200 g mielonego mięsa wołowego
  • - 1 puszka pomidorów
  • - 1 marchewka
  • - 1 słoik przecieru pomidorowego
  • - 200 g cukinii
  • - 2 cebule
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 10 pieczarek
  • - ½ puszki kukurydzy
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - ½ łyżeczki chilli
  • - 10 listków bazylii
  • - 50 g tartego parmezanu
  • - 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • - 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Krok 1

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, chilli i papryką i podsmażamy na oleju. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa i dosmażamy.



Krok 2

Cukinię i marchewkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Do mięsa dodajemy odsączoną kukurydzę, pieczarki, puszkę pomidorów i koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając.



Krok 3

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy.



Krok 4

Przed podaniem dekorujemy bazylią i posypujemy startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.