Zaskakujące połączenie sycącego mięsa wołowego, makaronu, parmezanu i lekkiej, soczystej cukinii. Rewelacyjnie dobrane przyprawy. Takie spaghetti nigdy się nie znudzi!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, chilli i papryką i podsmażamy na oleju. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa i dosmażamy.
Cukinię i marchewkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Do mięsa dodajemy odsączoną kukurydzę, pieczarki, puszkę pomidorów i koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy.
Przed podaniem dekorujemy bazylią i posypujemy startym parmezanem.
Dodaj komentarz