Ekspresowe chili

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 900 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 puszki krojonych pomidorów z papryczkami chili
  • 1 puszka fasoli kidney
  • 1 puszka fasoli pinto
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka passaty pomidorowej
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki proszku chili
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka ostrego sosu paprykowego
  • 1 łyżka mielonego kminu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej olej i usmaż na nim mieloną wołowinę. Mięso ma się zarumienić. Odlej tłuszcz.



Krok 2

Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Dodaj do garnka i smaż, aż cebula zrobi się miękka.



Krok 3

Dodać pozostałe składniki. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj przez ok. 30 min. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.