Steki wieprzowe z grilla

Pyszne, rozpadające się w ustach, idealnie doprawione mięso, które idealnie uzupełni grillowe menu. Polecane zwłaszcza miłośnikom pikantnej kuchni.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki główne:

  • - 4 steki wieprzowe

Marynata:

  • -3 łyżki oleju,
  • -4 ząbki czosnku,
  • -1 papryczka chili,
  • -1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • -1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Steki myjemy i osuszamy. Czosnek i papryczkę chili bardzo drobno kroimy.



Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki marynaty i bardzo dokładnie nacieramy nimi mięso. Odstawiamy minimum na 2 godziny.



Krok 3

Po tym czasie pieczemy na rozgrzanym ruszcie po ok. 7 minut z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.