Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Grzyby dokładnie umyć i zamoczyć na 1-2 godziny.
Następnie ugotować, wyjąć z wywaru, posiekać.
Kaszę wypłukać i ugotować w 2-2,5 szkl wody.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone mięso, podsmażyć.
Następnie wsypać kaszę i grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Całą główkę kapusty włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą, gotować kilka minut, wyjąć i zdjąć 6-8 liści, usunąć twardy nerw. Na każdy liść włożyć porcję farszu, zawinąć jak krokiety. Ciasno ułożyć w rondlu, zalać gorącą wodą, pokruszyć kostkę rosołową, przykryć i gotować do miękkości kapusty około pół godziny.
Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, połączyć z 1,5 szkl. wywaru z grzybów. Dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić do smaku.
Dodaj komentarz