Łatwa i dość szybka w wykonaniu potrawa. Mięso suma, który jest drapieżnikiem jest chude i smaczne, i choć nie łatwo o nie w naszych sklepach, warto go spróbować.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Suma dobrze czyścimy i płuczemy. Nacinamy go na kawałki, lecz tylko po jednej stronie tak, aby ryba pozostała w całości.
Cytrynę sparzamy wrzątkiem i ścieramy z niej skórkę. Mieszamy z pokrojoną cebulą i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy trochę soli i pieprzu. Mieszanką tą nacieramy rybę i odstawiamy na 1 godzinę.
Nastawiamy piekarnik na 200ºC. Między nacięte kawałki ryby wkładamy kawałki parmezanu i wszystko smarujemy koncentratem pomidorowym. W pozostałym serze obtaczamy rybę.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i pieczemy w wysokiej temperaturze 30 minut.
Dodaj komentarz