Zupa ziemniaczana po Gdańsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 4-5 szt ,
  • · wieprzowina bez kości 25 dag ,
  • · cebula 1,-2 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki ,
  • · mąka pszenna 1-2 lyżki ,
  • · ser żółty 5 dag ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · jałowiec ,
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować, mięso umyć, pokrajać w kostkę razem z cebulą, podsmażyć, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z ziemniakami, mięsem, koncentratem, startym serem i przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.