Zupa z jarmużu, pora i fasoli

Pyszna zupa z jarmużu i pora z dodatkiem fasoli i parmezanu to prawdziwy raj dla podniebienia. Nie jest trudna w przygotowaniu, a efekt jest bardzo ciekawy.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g jarmużu
  • - 3 pory
  • - ½ puszki białej fasoli
  • - 3 skrzydełka z kurczaka
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - ½ selera
  • - 3 łyżki masła
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciata 18%
  • - 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka chili
  • - 50 g sera Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy, a następnie razem z jarmużem i pokrojonym w plasterki porem obsmażamy na maśle.



Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i seler dodajemy do gotującego się kurczaka i dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy jarmuż z porem, cebulą i czosnkiem. Całość dusimy jeszcze 5-10 minut. Przyprawiamy i dodajemy śmietankę Łaciatą.



Krok 3

Wyjmujemy skrzydełka i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z białą fasolą i startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.