Pyszna zupa z jarmużu i pora z dodatkiem fasoli i parmezanu to prawdziwy raj dla podniebienia. Nie jest trudna w przygotowaniu, a efekt jest bardzo ciekawy.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Skrzydełka z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy, a następnie razem z jarmużem i pokrojonym w plasterki porem obsmażamy na maśle.
Marchewkę, pietruszkę i seler dodajemy do gotującego się kurczaka i dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy jarmuż z porem, cebulą i czosnkiem. Całość dusimy jeszcze 5-10 minut. Przyprawiamy i dodajemy śmietankę Łaciatą.
Wyjmujemy skrzydełka i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z białą fasolą i startym parmezanem.
Dodaj komentarz