Surówka z białej kapusty z czosnkiem

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag kapusty białej
  • 1 mały por
  • 1 mała marchewka
  • ⅓ szklanki czosnku w oleju
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oleju z suszonymi pomidorami
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę bardzo drobno poszatkować, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Por pokroić w cienkie krążki, zalać wrzącą wodą, osączyć, połączyć z kapustą.





Krok 2

Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach. Ogórka pokroić w słupki, a czosnek posiekać. Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z limonki. Wszystkie składniki połączyć, polać olejem, doprawić do smaku, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.