Surówka z białej rzodkwi

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g rzodkwi
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka octu winnego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Natkę pietruszki posiekać i dodać do rzodkwi.



Sos

Wymieszać dokładnie majonez z jogurtem naturalnym, musztardą i octem winnym. Dodać do surówki, wymieszać.




Doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.




Podawać jako dodatek do obiadu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.