Ciastka francuskie z serem i gruszką

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 gruszki
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 200 g sera białego półtłustego

Przygotowanie

Krok 1

Ser przełożyć do miski, rozgnieść widelcem.



Krok 2

Dodać jajko, cukier brązowy oraz cynamon. Wymieszać.



Krok 3

Ciasto francuskie pokroić na 8 równych prostokątów. Na czterech z nich wyciąć pośrodku kółka (można użyć do tego szklanki).



Krok 4

Nałożyć po dwie łyżki nadzienia na ciasto, przykryć ciastem z wycięciami. Docisnąć i skleić brzegi.



Krok 5

Gruszki obrać, pokroić na cienkie cząstki. Ułożyć je na serze.



Krok 6

Piec przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 190°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.