Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Kasze jaglana ugotować w wodzie, odstawić do przestudzenia. Grzyby oczyścić, opłukac pokroić na mniejsze kawałki. Dynie obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebule i czosnek drobno posiekać. Natke opłukać, posiekąć.
Na oliwie z dodatkiem łyżki masła zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać grzyby lęsne, a po chwili dodać dynię, podsmażyć. Do grzybów z dynia dolać bulion , dusić aż warzywa i grzyby będą miękkie i smaczne.
Pod koniec duszenia dodać zielony, mrożony groszek, przyprawić do smaku tymiankiem, sola pieprzem, maggi i suszona natką. Chwilę całość poddusić. Podawać z kaszą jaglaną polana sosem z grzybami, dynią i groszkiem, udekorowac natką. Danie dodatkowo mozna posypac startym parmezanem.
Dodaj komentarz