Makaron zagotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i odstawić. W większej miseczce przygotować sos, połączyć ocet ryżowy, sos sojowy, pastę, limonkę, miód i chilli. Kurczaka oczyścić z błonek, pokroić w cienkie paski i dodać do sosu. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na długie, cienkie paski. Pokroić drobno kapustę pekińska i cebulkę.
W woku rozgrzać olej, dodać kurczaka razem z sosem. Dodać drobno pokrojony czosnek i imbir. Podsmażyć przez minutę, następnie dodać pokrojone warzywa i makaron ryżowy. Smażyć przez około 2 minuty, następnie dodać jajka i ciągle mieszając smażyć jeszcze pół minuty.
Ściągnąć z patelni i rozłożyć na talerze, orzeszki ziemne rozkruszyć i posypać makaron. Podawać z limonką i kiełkami mung.
Dodaj komentarz