Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Dynie kroimy w drobna kostke, oprószamy kurkumą i pieprzem i szklimy na niewielkiej ilości oliwy na lekko rumiano.
Pieczarki myjemy kroimy w mniejsze plasterki. Ziemniaki i marchew oraz pietruszke droimy w drobna kostkę. Cebulę przepoławiamy i podsmażamy na palniku.
Do gotującej się wody wrzucamy warzywa dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, biały pieprz, podsmażoną cebulę, obrany korzeń pietruszki oraz obrany batat pokrojony w słupki, gotujemy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, gotujemy na średnim ogniu 10-15 minut. Na koniec dodajemy podsmażoną dynię, doprawiamy przyprawami, wlewamy śmietankę ŁACIATĄ, całość gotujemy.
Dodaj komentarz