Surówka z kapusty pekińskiej i rzepy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15-20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 czarna rzepa
  • 0,3 szklanki czosnku marynowanego
  • 0,3 szklanki cebulki marynowanej
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1-2 łyżki majonezu light
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Czarną rzepę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Marynowany czosnek i cebulkę osączyć, pokroić. Odciśniętą rzepę, kapustę, czosnek i cebulkę razem połączyć.





Krok 2

Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawę curry i miód, wymieszać.





Krok 3

Przygotowany sos połączyć z surówką i dokładnie wymieszać.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.