Pierożki serowe z jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 20 dag masła Łaciate
  • 16 g cukru waniliowego
  • 20 dag sera twarogowego
  • ½ kg jabłek
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Ser twarogowy przecisnąć przez praskę.



Krok 2

Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, ser i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.



Krok 3

Następnie rozwałkować na grubość 0,5 cm, szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek włożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i dokładnie zlepić, dociskając widelcem. Ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.



Wskazówki

Upieczone oprószyć cukrem pudrem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.