Szparagi posiadają niezliczoną ilość składników mineralnych i witamin. Są niskokaloryczne, ponieważ w 100 gramach zawierają tylko 18 kcal, dlatego zalecane są dla osób na diecie. Ponadto są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Szparagi, pomidorki i paprykę dokładnie umyj. Szparagi potnij na 5 cm kawałki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i lekko podsmaż szparagi.
Z papryk usuń gniazda nasienne i potnij je na kawałki różnej wielkości. Pomidorki przekrój na połówki.
Podsmażone szparagi przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę i pomidorki. Całość dopraw solą i pieprzem oraz polej odrobiną oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Dodaj komentarz