Śródziemnomorska sałatka wegetariańska

Szparagi posiadają niezliczoną ilość składników mineralnych i witamin. Są niskokaloryczne, ponieważ w 100 gramach zawierają tylko 18 kcal, dlatego zalecane są dla osób na diecie. Ponadto są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g szparagów
  • 2 żółte papryki
  • 200 g zielonego groszku konserwowego
  • 250 g pomidorków cherry
  • 1 łyżka oleju z pestek winogrona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi, pomidorki i paprykę dokładnie umyj. Szparagi potnij na 5 cm kawałki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i lekko podsmaż szparagi.



Krok 2

Z papryk usuń gniazda nasienne i potnij je na kawałki różnej wielkości. Pomidorki przekrój na połówki.



Krok 3

Podsmażone szparagi przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę i pomidorki. Całość dopraw solą i pieprzem oraz polej odrobiną oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.