Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 jabłko
  • 10 dag kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 5 dag ogórków meksykańskich
  • Sos winegret
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.




Umyte rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.




Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.