Wątróbka wieprzowa smażona z jabłkiem, szpinakiem i cebulą

Wątróbka wieprzowa smażona z jabłkiem, szpinakiem i cebulą to niezwykle zdrowa potrawa, która zawiera dużo żelaza. Danie to ma wielu zwolenników. Warto spróbować.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 450 g wątroby wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jabłka
  • garść liści szpinaku
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę myjemy, a następnie osuszamy i kroimy na mniejsze fragmenty. Jabłka kroimy w plastry średniej grubości. Każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące i umieszczamy na rozgrzanym oleju na patelni.



Krok 2

Wątróbkę razem z cebulą i przygotowanymi fragmentami jabłek smażymy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.



Krok 3

Na koniec wątróbkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

Danie podajemy na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu wraz ze szpinakiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.