Surówka z selera, marchewki i kukurydzy

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag selera marynowanego
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezy light
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypiorek siekany

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę i seler osączyć z zalewy.



Krok 2

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Cebulę bardzo drobno posiekać.



Krok 4

Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.