Domowe lody z cynamonem, które nawiązują do świątecznej atmosfery. Oryginalny pomysł na zimowy deser.
Danie: Deser
Osób: 9
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Przelewamy do foremek w kształcie gwiazdek tak, aby pokryła dokładnie ścianki i spody foremek.
Śmietankę Łaciatą ubijamy mikserem na sztywno.
Do ubitej śmietanki Łaciatej dolewamy mleczko skondensowane.
Całość miksujemy przez ok.30 sekund na niskich obrotach. Przekładamy do foremek wypełnionych czekoladą. Zostawiamy w zamrażalniku na kilka godzin.
Przed podaniem wyjmujemy lody z foremek, posypujemy cynamonem.
Aby śmietanka się ubiła, warto ją solidnie schłodzić.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-12 08:20:00
Po prostu pychotka :)
OdpowiedzBożena Kujawska
Opublikowany: 2018-12-30 17:08:00
Pomysłowo to zrobiłaś :)
Odpowiedz