Idealna alternatywa dla tradycyjnego obiadu. Sałatka sprawdzi się także idealnie jako sycąca kolacja.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Obieramy ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę. Warzywa myjemy i wrzucamy do zimnej, osolonej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości przez około 15 minut. Warzywa staramy się gotować w jak najmniejszej ilości wody i możliwie w jak najkrótszym czasie, aby nie doprowadzić do utracenia cennych witamin.
Po ugotowaniu warzyw wyciągamy je z wrzątku i kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie pokrojone warzywa przekładamy do miski i pozostawiamy na 20 minut do wystygnięcia.
Otwieramy puszkę zielonego groszku, odcedzamy i dodajemy do uprzednio przygotowanych warzyw.
Warzywa doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy Śmietankę Łaciatą 12%, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Możemy ozdobić listkami mięty i świeżym groszkiem.
Dodaj komentarz