Chipsy z topinamburu

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g korzenia topinamburu
  • 1 l oleju
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Topinambur umyj, ale nie obieraj. Osusz, a następnie obierz i potnij na cieniutkie plastry.



Krok 2

W garnku lub patelni o grubym dnie rozgrzej olej do temperatury ok. 140°C. Chipsy z topinamburu smaż partiami, nie dłużej niż 1/2 minuty. Chipsy mają ładnie się zarumienić.



Krok 3

Po usmażeniu odsącz chipsy na papierowym ręczniku kuchennym. Przed podaniem delikatnie posól. Smacznego!



Wskazówki

Chipsy możesz przygotować także we frytkownicy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.