Chipsy z topinamburu

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g korzenia topinamburu
  • 1 l oleju do smażenia
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Topinambur umyj (nie obieraj), wysusz i za pomocą obieraczki do warzyw potnij na cieniutkie plastry. W garnku, głębokiej patelni lub frytkownicy rozgrzej olej do temperatury ok 140 °C. Do rozgrzanego oleju wrzuć cienkie plasterki topinamburu. Smaż nie dłużej niż pół minuty, do momentu, aż się ładnie zarumienią na złocisty kolor. Po usmażeniu odsącz chipsy na papierowym ręczniku kuchennym.
Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.