Szakszuka z mozzarellą

Mamy dla Was szybkie i pyszne śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1/2 cebuli
  • 2 jaja
  • 50 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni podsmaż cebulę z odrobiną oliwy. Gdy się zeszkli, wlej pomidory z puszki. Zagotuj.



Krok 2

Do pomidorów wbij jajka. Dopraw według uznania. Gdy jajka zaczną się ścinać, posyp mozzarellą. Doprowadź do ponownego wrzenia. I gotowe!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.