Szaszłyki z krewetkami to pomysł na wykwintną przekąskę dla gości. Krewetki w połączeniu z ananasem smakują przepysznie. Jeśli Twoi goście są fanami krewetek, koniecznie muszą tego spróbować.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Skorupiaki
Patyczki szaszłykowe moczymy w zimnej wodzie przez 20 minut. Krewetki rozmrażamy na sitku pod zimną wodą i osuszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
Świeżego ananasa obieramy i kroimy w plastry. Każdy plaster kroimy na mniejsze kawałki.
Na patyczki nabijamy naprzemiennie krewetki i kawałki ananasa. Oliwę mieszamy z chili, solą, pieprzem i papryką. Tak powstałą marynatą smarujemy szaszłyki z obydwu stron.
Na kratkę umieszczamy szaszłyki, a na dnie piekarnika układamy folię aluminiową. Wkładamy szaszłyki i pieczemy przez 15 do 20 minut.
Dodaj komentarz