Prosto, smacznie i szybko – te trzy słowa idealnie opisują to danie. Szaszłyki z kurczakiem, dynią i cebulą urozmaicą każdą imprezę. Możesz wykonać je także na patelni grillowej. Posypane ostrą i słodką papryką, lekko skropione cytryną. Palce lizać!
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Filety umyj i pokrój w kostkę. Dynię obierz ze skórki, usuń pestki, a miąższ również pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój na półksiężyce.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj kolejno: mięso, dynię i cebulę – tyle, ile się zmieści.
Skrop sokiem z cytryny i posyp paprykami. Grilluj, aż do uzyskania złotego koloru. Podawaj ze świeżymi ziołami. Smacznego!
Dodaj komentarz