Szaszłyki z kurczakiem, dynią i cebulą

Prosto, smacznie i szybko – te trzy słowa idealnie opisują to danie. Szaszłyki z kurczakiem, dynią i cebulą urozmaicą każdą imprezę z grillem. Posypane ostrą i słodką papryką, lekko skropione cytryną. Palce lizać!

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 cebule
  • ¼ dyni
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy i kroimy w kostkę. Dynię obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a miąższ również kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy na półksiężyce.



Krok 2

Na patyczki do szaszłyków nabijamy kolejno: mięso, dynię i cebulę – tyle, ile się zmieści.



Krok 3

Skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy paprykami. Grillujemy, aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżymi ziołami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.