Szparagi pod pierzynką

Pyszna i zdrowa przekąska w ciągu dnia gwarantowana!

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • Pół opakowania sera tartego Mozzarella Mlekpol
  • 1 pęczek szparagów
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Opcjonalnie świeża bazylia

Przygotowanie

Krok 1

Odkrój twarde końcówki szparagów.



Krok 2

Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Ułóż szparagi na blaszce, dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp wszystko mozzarellą.



Krok 3

Piecz w piekarniku w temp. 150 stopni, aż szparagi będą miękkie. Podawaj na talerzu, posypane bazylią, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.