Wiosenna surówka z rzodkiewki, ogórka i dymki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 duży ogórek szklarniowy lub 4 średnie ogórki gruntowe
  • 2 cebule dymki
  • garść świeżych liści bazylii
  • 3 łyżki Dipu śmietanowego z czosnkiem i ziołami typu crème fraiche
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 3 łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich lub włoskich

Przygotowanie

Przygotowanie:

Rzodkiewkę, ogórka, cebulę dymkę i liście bazylii umyj w zimnej wodzie i osusz. Z rzodkiewki odetnij garść liści, posiekaj je drobno.
Warzywa pokrój w cienkie paski, bazylię drobno posiekaj. Przełóż wszystkie składniki do miski.
W osobnym naczyniu wymieszaj dip śmietanowy, musztardę oraz przyprawy. Dodaj sos do warzyw, zamieszaj i wstaw na 30 minut do lodówki aby sałatka się przegryzła.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.