Zupa marchewkowo-kminkowa to danie, które pomimo swojej prostoty smakuje wyśmienicie. Wymaga niewielu składników, jest proste i niesłychanie szybkie w przygotowaniu. Warto wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Na patelni z rozpuszczonym masłem lekko podsmażamy kminek razem z pokrojoną w kostkę marchewką. Dodajemy 1 łyżkę mąki i przez chwilkę dusimy.
Powstałą zasmażkę kminkowo-marchewkową dodajemy do garnka z gotującym się bulionem. Gotujemy do momentu, aż marchewka będzie miękka. Doprawiamy do smaku solą i pierzem. Całość blendujemy.
Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą wymieszaną wcześniej z ½ szklanki gorącego bulionu. Mieszamy i gotujemy przez kilka minut.
Zupę możemy podawać np. z grzankami.
Dodaj komentarz