Sałatka jajeczna z żółtym serem i koperkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 1 czubata łyżka kaparów
  • 1 pęczek koperku
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • Pieprz
  • Sól himalajska

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo i zostawić do przestygnięcia. Następnie pokroić w średniej wielkości kostkę.



Krok 2

Dodać ogórki konserwowe pokrojone w drobną kostkę.



Krok 3

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do pozostałych składników.



Krok 4

Dodać kapary oraz posiekany koperek. Wymieszać.



Krok 5

Majonez wymieszać z chrzanem, świeżo zmielonym pieprzem oraz solą himalajską. Połączyć sos z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.