Szybki mazurek z migdałami

Osób: 8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g masła Łaciate
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 200 g płatków migdałowych
  • 50 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Zimne masło, mąkę, majonez i cukier wymieszaj w misce, aż do uzyskania gładkiego ciasta.



Krok 2

Blaszkę wysmaruj masłem, wyłóż dokładnie ciastem i nakłuj dno widelcem w kilku miejscach. Wstaw do zamrażalki na około 20 minut.



Krok 3

Piekarnik nagrzej do 190°C. Ciasto wyciągnij z zamrażalki i piecz przez 20 minut.



Krok 4

W międzyczasie w rondelku podgrzej masę krówkową. Rozpuszczoną masę przelej na upieczony spód i wyrównaj ją. Kiedy masa przestygnie udekoruj ją rozpuszczoną czekoladą i migdałami. Mazurek wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.