Szybkie przystawki z kawiorem

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie
  • 1 jajko
  • 200 g serka śmietankowo chrzanowego
  • ½ pęczka koperku
  • 100 g czerwonego kawioru
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wycinamy kształt koła. W połowie kółek wycinamy mniejsze kółka. Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każde koło nakładamy ciasto z dziurką. I ponownie smarujemy jajkiem.



Krok 2

Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.



Krok 3

Ciasteczka ściągamy z blachy i pozostawiamy do przestygnięcia.



Krok 4

Serek doprawić pieprzem i dodać posiekany drobno koperek.



Krok 5

Napełnić wgłębienia serkiem. Wierzch udekorować kawiorem i koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.