Sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem białej fasoli

Fasola oprócz tego, że jest smaczna, stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Może stać się doskonałą alternatywą dostarczenia białka dla osób, które nie spożywają mięsa. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - ½ puszki białej fasoli
  • - ½ opakowania sałaty roszponki lub innej ulubionej
  • - 150 g pomidorków koktajlowych
  • - 1 czerwona cebula
  • - natka pietruszki
  • - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok1

Umyj dokładnie sałatę oraz osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Przygotuj naczynia, w których umieścisz sałatkę i przełóż sałatkę do naczynia.



Krok 2

Następnie umyj pomidorki koktajlowe i pokrój je na pół. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Warzywa dodaj do sałaty.



Krok 3

Kolejnym krokiem będzie przygotowanie białej fasoli. Otwórz puszkę i odsącz odpowiednią ilość fasoli z nadmiaru cieczy. Tak przygotowane ziarna, dodaj od razu do miski, w której znajdują się pozostałe warzywa.



Krok 4

Przygotuj natkę pietruszki. Dokładnie ją umyj, drobno posiekaj, a następnie posyp sałatkę aromatyczną pietruszką.



Krok 5

Na sam koniec dopraw swoją sałatkę dodając do miski sól, pieprz oraz oliwę z oliwek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.