Fasola oprócz tego, że jest smaczna, stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Może stać się doskonałą alternatywą dostarczenia białka dla osób, które nie spożywają mięsa. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Umyj dokładnie sałatę oraz osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Przygotuj naczynie, w którym umieścisz sałatkę i przełóż do niego sałatkę.
Umyj pomidorki koktajlowe i przekrój je na pół. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Warzywa dodaj do sałaty.
Fasolę odsącz na stiku, a następnie dodaj do sałatki.
Natkę pietruszki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Wierzch sałatki obsyp natką.
Na sam koniec dopraw swoją sałatkę solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Wymieszaj delikatnie. Smacznego!
Dodaj komentarz