Fasola oprócz tego, że jest smaczna, stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Może stać się doskonałą alternatywą dostarczenia białka dla osób, które nie spożywają mięsa. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Umyj dokładnie sałatę oraz osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Przygotuj naczynia, w których umieścisz sałatkę i przełóż sałatkę do naczynia.
Następnie umyj pomidorki koktajlowe i pokrój je na pół. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Warzywa dodaj do sałaty.
Kolejnym krokiem będzie przygotowanie białej fasoli. Otwórz puszkę i odsącz odpowiednią ilość fasoli z nadmiaru cieczy. Tak przygotowane ziarna, dodaj od razu do miski, w której znajdują się pozostałe warzywa.
Przygotuj natkę pietruszki. Dokładnie ją umyj, drobno posiekaj, a następnie posyp sałatkę aromatyczną pietruszką.
Na sam koniec dopraw swoją sałatkę dodając do miski sól, pieprz oraz oliwę z oliwek.
Dodaj komentarz