Sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem białej fasoli

Fasola oprócz tego, że jest smaczna, stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Może stać się doskonałą alternatywą dostarczenia białka dla osób, które nie spożywają mięsa. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ puszki białej fasoli
  • ½ opakowania sałaty roszponki lub innej
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok1

Umyj dokładnie sałatę oraz osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Przygotuj naczynie, w którym umieścisz sałatkę i przełóż do niego sałatkę.



Krok 2

Umyj pomidorki koktajlowe i przekrój je na pół. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Warzywa dodaj do sałaty.



Krok 3

Fasolę odsącz na stiku, a następnie dodaj do sałatki.



Krok 4

Natkę pietruszki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Wierzch sałatki obsyp natką.



Krok 5

Na sam koniec dopraw swoją sałatkę solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Wymieszaj delikatnie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.