Kolorowe danie mięsno-warzywne. Idealne na szybki, zdrowy, smaczny obiad dla rodziny. Pięknie prezentuje się na talerzu, bardzo dobrze smakuje, nie wymaga wielkich umiejętności, ani pracy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Szynkę wieprzową myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle.
Paprykę kroimy w kostkę, marchewkę i cukinię w plasterki, groszek cukrowy kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Do mięsa dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę, cukinię, groszek cukrowy i czosnek. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i dusimy pod przykryciem przez ok. 25 minut.
Dodaj komentarz