Szynka wieprzowa z marchewką, cukinią i groszkiem cukrowym

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego
Bez glutenu

Składniki

Składniki:

1 kg szynki wieprzowej

3 marchewki,

1 cukinia,

200 g groszku cukrowego,

1 papryka żółta,

3 cebule,

2 ząbki czosnku,

1 łyżeczka soli,

1 łyżeczka pieprzu,

2 łyżki ziół prowansalskich,

4 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1
  • Szynkę wieprzową myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle.
Krok 2
  • Paprykę kroimy w kostkę, marchewkę i cukinię w plasterki, groszek cukrowy kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3
  • Do mięsa dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę, cukinię, groszek cukrowy i czosnek. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i dusimy pod przykryciem przez ok. 25 minut.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0