Szynka wieprzowa z marchewką, cukinią i groszkiem cukrowym

Kolorowe danie mięsno-warzywne. Idealne na szybki, zdrowy, smaczny obiad dla rodziny. Pięknie prezentuje się na talerzu, bardzo dobrze smakuje, nie wymaga wielkich umiejętności, ani pracy.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 3 marchewki,
  • 1 cukinia,
  • 200 g groszku cukrowego,
  • 1 papryka żółta,
  • 3 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 2 łyżki ziół prowansalskich,
  • 4 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę wieprzową myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle.



Krok 2

Paprykę kroimy w kostkę, marchewkę i cukinię w plasterki, groszek cukrowy kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Do mięsa dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę, cukinię, groszek cukrowy i czosnek. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i dusimy pod przykryciem przez ok. 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.