Tagliatelle z cielęciną to typowy, włoski makaron, który obecnie ma szerokie zastosowanie, jeżeli chodzi o zakres potraw. W połączeniu z cielęciną stanowi idealną kompozycję, która dzięki oryginalnemu smakowi i walorom odżywczym jest z pewnością pozycją wartą odnotowania.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie podsmażamy na maśle. Potem dodajemy mięso mielone i całość dusimy 20 minut, cały czas mieszając.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną paprykę i ananasa, a także zioła. Przyprawiamy solą, pieprzem i gotujemy przez 5 minut. Oliwki kroimy na połówki. Tagliatelle mieszamy z sosem, posypujemy oliwkami i tartym parmezanem.
Dodaj komentarz