Tagliatelle z kiełbasą w sosie pomidorowym

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g makaronu tagliatelle
  • ½ puszki pomidorów krojonych
  • ½ kiełbasy podwawelskiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • Parmezan do posypania
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.



Krok 2

Pomidory z puszki zmiksować.



Krok 3

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kiełbasę pokrojoną w ćwierćplasterki i podsmażyć, aż się zarumieni.



Krok 4

Dodać zmiksowane pomidory, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić kilka minut.



Krok 5

Przyprawić do smaku pieprzem i solą.



Krok 6

Nałożyć sos na makaron i posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.