Pieczarka faszerowana to smaczna przekąska, której nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu. Przepis jest bardzo łatwy w wykonaniu.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Do miski wkładamy mięso. Cebulę kroimy w kostkę.
Pieczarki umyć. Odcinamy nóżki pieczarek i wydrążamy. Nóżki i środek siekamy. Wrzucamy na patelnię. Dodajemy cebulę, 1 łyżkę oliwy. Smażymy przez parę minut, mieszając raz na jakiś czas. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy także przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
Przekładamy składniki z patelni do miski z mięsem. Dodajemy tartą bułkę i pozostałe przyprawy.
Pieczarki napełniamy farszem. Układamy je na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 30 minut. 8 minut przed końcem posypujemy pieczarki żółtym serem. Po wyciągnięciu posypujemy pietruszką.
Dodaj komentarz