Pyszny makaron tagliatelle z szynką wieprzową, pieczarkami i sosem serowym. Nasyci nawet największego głodomora. Robi się bardzo szybko i zawsze wychodzi.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Szynkę wieprzową kroimy w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Makaron tagliatelle gotujemy al dente.
Do szynki wieprzowej dodajemy pokrojone na plasterki pieczarek i drobno pokrojoną cebulę - całość dusimy następnie przez ok. 15 minut.
Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy i dusimy jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy makaron i parmezan - wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.
Dodaj komentarz