Tagliatelle z pieczarkami, wieprzowiną i sosem serowym

Pyszny makaron tagliatelle z szynką wieprzową, pieczarkami i sosem serowym. Nasyci nawet największego głodomora. Robi się bardzo szybko i zawsze wychodzi.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g szynki wieprzowej
  • 200 g pieczarek
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 2 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • 100 g tartego parmezanu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę wieprzową kroimy w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Makaron tagliatelle gotujemy al dente.



Krok 2

Do szynki wieprzowej dodajemy pokrojone na plasterki pieczarek i drobno pokrojoną cebulę - całość dusimy następnie przez ok. 15 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy i dusimy jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy makaron i parmezan - wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.