Kotleciki drobiowe

Proste, szybkie i smaczne danie. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety, a masz ochotę na nowość - koniecznie musisz wypróbować ten przepis!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 200 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Mięso i ser mieszamy z mąką ziemniaczaną, jajkami i majonezem.



Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką nabieramy porcje masy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.