Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Ciasteczka pokruszyć drobno, czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej z masłem i mlekiem, wymieszać wszystko z pokruszonymi ciastkami na jednolitą papkę. Wyłożyć nią podłużną formę i włożyć do lodówki.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem, dodać mascarpone, cukier waniliowy, wymieszać i nałożyć na ciasteczkowy spód.
Krówkę (toffi) podgrzać z masłem, ostudzić i włożyć do rękawa kuchennego, wyciskać pomału na białą masę kremową.
Na wierzch posypać orzeszkami solonymi.
Polać roztopioną czekoladą mleczną. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Najlepiej jeść ciasto na drugi dzień gdy spód ciasta będzie miększy ;)
Dodaj komentarz