Tarta Snickers

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ze śmietanką łaciatą

  • Składniki na spód ciasteczkowy:
  • 150 g ciastek maślanych
  • 50 g masła Łaciate
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • łyżka mleka Łaciate
  • Biały krem:
  • 250 g śmietanki kremówki 36% Łaciata
  • 100 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • Toffi i dodatki:
  • puszka toffi ok 350 g
  • łyżka masła Łaciate
  • 70 g solonych orzeszków
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki śmietanki kremówki 36% Łaciata

Przygotowanie

Etap przygotowania spodu ciasta.

Ciasteczka pokruszyć drobno, czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej z masłem i mlekiem, wymieszać wszystko z pokruszonymi ciastkami na jednolitą papkę. Wyłożyć nią podłużną formę i włożyć do lodówki.





Przygotowanie białego kremu.

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem, dodać mascarpone, cukier waniliowy, wymieszać i nałożyć na ciasteczkowy spód.





Przygotowanie masy toffi.

Krówkę (toffi) podgrzać z masłem, ostudzić i włożyć do rękawa kuchennego, wyciskać pomału na białą masę kremową.





Orzechy solone.

Na wierzch posypać orzeszkami solonymi.





Polewa czekoladowa.

Polać roztopioną czekoladą mleczną. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.





Wskazówki

Najlepiej jeść ciasto na drugi dzień gdy spód ciasta będzie miększy ;)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.