Prosta w przygotowaniu tarta z dynią i serem feta. Idealnie sprawdzi się jako jesienny obiad. Warto wykorzystać ten przepis w sezonie jesiennym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C.
Dynię kroimy w kostkę. Układamy kawałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Ser feta kroimy w kostkę. Ciasto francuskie rozkładamy. Zawijamy lekko brzegi.
Upieczoną dynię przekładamy do miski. W piekarniku zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Do dyni dodajemy tymianek i odrobinę masła oraz gałkę muszkatołową. Mieszamy składniki i wykładamy na ciasto.
Wkładamy tarte do piekarnika na 20 minut. Po wyjęciu dekorujemy tymiankiem.
Dodaj komentarz