Steki wieprzowe w sosie ananasowym

Ciekawy, oryginalny pomysł na podanie schabu. Słodki sos ananasowy idealnie współgra z mięsem i sprawia, że potrawa w ekspresowym tempie znika z talerza.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 1 puszka ananasa
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu płynnego

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, które następnie przyprawiamy solą, papryką i pieprzem.



Krok 2

Plastry schabu obsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 3

Dodajemy plastry ananasa i sok z ananasa oraz miód.



Krok 4

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 170 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.