Szybka tarta z ciasta francuskiego ze słodką karmelizowaną cebulą i pysznym aromatycznym kozim serem. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny lub na przyjęcie.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik nastawiamy na 185 stopni C.
Cebul obieramy i kroimy w drobne plastry. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę, smażymy tak, aby cebula zmiękła. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Smażymy na średnim ogniu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozkładamy. Dzielimy na pół. Wykładamy na każdą część porcje cebuli. Ser kozi kroimy w plastry i również układamy na cieście. Wkładamy je do piekarnika na 10-15 minut, aż się zrumienią boki.
Możemy po wyjęciu udekorować tymiankiem.
Dodaj komentarz