Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem

Szybka tarta z ciasta francuskiego ze słodką karmelizowaną cebulą i pysznym aromatycznym kozim serem. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny lub na przyjęcie.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie serka koziego - rolada
  • 3 średnie cebule czerwone
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki octu balsamicznego
  • 1/3 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • tymianek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 185 stopni C.



Krok 2

Cebul obieramy i kroimy w drobne plastry. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę, smażymy tak, aby cebula zmiękła. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Smażymy na średnim ogniu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Ciasto francuskie rozkładamy. Dzielimy na pół. Wykładamy na każdą część porcje cebuli. Ser kozi kroimy w plastry i również układamy na cieście. Wkładamy je do piekarnika na 10-15 minut, aż się zrumienią boki.
Możemy po wyjęciu udekorować tymiankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.