Tarty chrzan z jajkami

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka (więc spowoduje, że będzie ostry)
  • 1 łyżka śmietany 18% Łaciata
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól - do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Z ugotowanych na twardo jajek białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy w z cukrem. Następnie dodajemy ocet i śmietanę. Białka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy chrzan oraz starte białka, doprawiamy do smaku solą.



Krok 2

Podajemy do jajek ugotowanych na twardo. Świetnie sprawdza się też jako pasta kanapkowa.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.